You smell good, girl!

Lekker ruiken is een must. Hoe doe je dat nou? Juist, door parfum op te doen. Maarja, de parfum onder de 80 euro blijft meestal maar voor ongeveer 2 uur zitten, en daarna is de geur vervlogen en ruik je er niets meer van. Natuurlijk zijn er parfums die gewoon de hele dag blijven zitten, maar daar betaal je dan ook voor! Het is het geld zeker waard, want je doet er daardoor langer mee, en ruikt ook nog eens de hele dag door overheerlijk. Toch als je dat elke keer moet kopen, wordt het een dure grap! Het zou dan ook superleuk zijn als deze schatjes allemaal op mijn kaptafel mogen staan.

Het kan natuurlijk ook anders. Maak je eigen parfum! Dit blijft misschien ook niet zo lang zitten, maar het is wel gratis. Als je je eigen parfum hebt gemaakt kun je die gewoon meenemen naar school en telkens als de lucht vervlogen is, eventjes weer bijspuiten, dus dat maakt dan helemaal niets uit.

Hoe doe je dat dan?

Het is heel simpel. Er bestaan miljoenen manieren hoe je parfum zelf kunt maken, de ene way lastiger dan de ander. Voor jullie heb ik een lekker makkelijk recept in de aanbieding!

Wat heb je nodig?
– Leeg parfum flesje (van bijvoorbeeld je oude parfum die op is gegaan. Ook kun je een plantenspuit gebruiken, maar dat is natuurlijk veel minder gezellig) TIP: Boen het ‘etiket’ van het parfum flesje er niet af. Zo lijkt het of het die parfum is die in het flesje zit.
– Veel bloemblaadjes ( bijvoorbeeld bloesem, rozenblaadjes, lavendel)
– Bak
– Theedoek

Hoe maak je het?

1. Vul de bak met water
2. Hang de theedoek in het water als een kommetje.
3. Leg de bloemblaadjes in de doek, zodat het het water raakt. Laat dit zo een dag staan.
4. Haal nu de volgende dag de theedoek met de bloemblaadjes eruit. Je kunt er ook verse bloemblaadjes in doen, ter decoratie.
5. Doe het geurwater nu in je parfum flesje en klaar is je zelfgemaakte parfum. Als je wilt dat je parfum langer blijft zitten en langer blijft geuren, moet je er een paar druppels puur alcohol bijvoegen.

Het is het handigst als je de parfum in de lente maakt, want dan zijn er de meeste bloemblaadjes.
Wat zal jij lekker ruiken!

Liefs,
Jade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: