Fotogeniek zijn kun je leren!

De ene is het wel de andere is het niet, helaas is fotogeniek  zijn maar voor een kleine groep mensen weggelegd. 9 van de 10 keer sta ik ook niet al te best op de foto. Ongelooflijk vervelend is dat, in de spiegel zie ik er nog leuk uit en dan op de foto…  Als een monster.. Daarom hier een paar tips om mooier op de foto te staan, en hopelijk zien met deze tips mijn volgende foto’s er wat beter uit!

1. Zoals bij bijna alles geld ook hier: oefening baart kunst! Maak veel foto’s of oefen gewoon voor de spiegel. Probeer zoveel mogelijk gezichten, uitdrukkingen, houdingen enz.

2. Een gouwe oude hollywood tip: benen over elkaar! Ga net zo staan als Dakota Fanning op de foto hier boven en je benen zullen gelijk tien meter langer lijken. Voor een nog mooier resultaat draai je je bovenlichaam iets en zet je je hand in je zij. Hierdoor lijk je slanker en accentueer je je taille.

3. Lach! De meeste mensen zien er gelijk tienduizend keer mooier uit als ze lachen. Alleen 1 tip: lach niet té. Als ik echt lach doe ik iets raars met m’n neus en krijg ik lelijke spleetoogjes, niet echt charmant dus. Probeer een middenweg te vinden tussen echt lachen en charmant lachen, want de kunst is om het wel echt te laten lijken.

4. Je mond kan nog zo mooi lachen, maar als je ogen niet meedoen is er niets moois aan.  De oplossing? Smizen! Lachen met je ogen. Ook dit is weer een typisch oefen dingetje, ga net zo lang voor de spiegel oefenen tot je het onder de knie hebt!

5. Voor een foto mooie foto is goed licht erg belangrijk. Bedenk goed wat voor sfeer je op de foto wilt hebben en wat voor licht je daarvoor nodig hebt. Ook is het belangrijk om rekening te houden met dingen als tegenlicht enz.

6. Nog een goede tip is om niet recht in de lens te kijken, maar net er boven. Daardoor krijg je een openere blik.

7. Hele erge wallen? Doe je kin ietsje omhoog, daardoor vallen ze minder op!

Heb jij nog een goede tip om mooier op de foto te staan?

Liefs, Maartje

Advertenties

Een gedachte over “Fotogeniek zijn kun je leren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: