Welke coupe staat jou het mooiste?

Eén keer in de zoveel tijd is er geen ontkomen meer aan, je moet naar de kapper. Persoonlijk vind ik dat altijd dood eng. En al helemaal als je een keer iets totaal anders wilt. Een goed idee is dan om een foto mee te nemen van hoe je het precies wilt, dan kunnen er geen misverstanden ontstaan. Die foto kan natuurlijk van een beroemdheid zijn, maar ook van jezelf! Hoe? Ga naar deze website upload een foto van jezelf, en kies je perfecte haar (En als je dan lekker bezig bent kun je gelijk even een paar mooie make-upjes uitproberen). Geen zin in al dat gedoe? Nou, dan zal ik hier even voor je op een rijtje zitten welke coupes het mooist passen bij elk soort gezicht.

Ovaal

Oeh, jij hebt geluk! Met een ovaal gezicht kun je echt alle kapsels hebben! Lekker uitproberen dus, en doe gewoon wat je het allermooist vindt!

Langwerpig

Heb je een smal gezicht en een hoog voorhoofd? Dan ben jij een typisch gevalletje langwerpig gezicht. En goeie manier om de lengte van je gezicht af te zwakken is door volume te creëren aan de zijkanten van je gezicht. Doe dit bijvoorbeeld door laagjes te laten knippen. Om je hoge voorhoofd te verbergen zal een pony of lok je waarschijnlijk heel mooi staan. Pony’s zijn er in duizenden verschillende soorten dus kijk eerst even goed rond hoe je je pony wilt.

                      

Vierkant

Als je een vierkant gezicht heb heb je een brede kaaklijn en een breed voorhoofd. Kies vooral geen kapsel dat erg stijl is, of harde hoeken heeft, en vermijd volume aan de zijkanten van je gezicht. Krullend of golvend haar zullen je vast heel mooi staan, niet van nature? Misschien is een permanentje een leuk idee? Ben je niet zo van de krullen? Dan is een mooi alternatief ene half lange steile bob.

Rond

Zorg voor veel volume, en krullen zijn ook heel mooi. Draag je haar in een schuine scheiding. Qua lengte is het het mooiste als je je haar tot de kaaklijn knipt.

Hartvormig

Een hartvormig gezicht heb je wanneer je voorhoofd breed is en je kin spits en smal. Probeer je haar zo te krijgen dat het bovenaan gewoon sluik is en bij je kaak volume krijgt. Knip je haar liever niet te kort, maar laat het maar lekker lang groeien.

Nou, nog veel sterkte bij je eerst volgende kappersbezoek!

Liefs, Maartje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: