Topmuzikant

Een instrument spelen, volgens mij is dat één van de dingen die bijna iedereen wil gaan doen, maar bijna niemand doet. Waarschijnlijk denk je: Pff dan moet ik weer helemaal les gaan nemen. Maar het leuke is dat dat helemaal niet nodig is! Met onze goede vriend de computer kom je al een heel eind. Wat je wel nodig hebt is een beetje muzikaliteit en een instrument. Voor een piano of  gitaar kan je het meeste op internet vinden, dus ik zou één van die twee kiezen.

Het gemakkelijkste is via youtube. Je kiest een liedje wat je leuk vindt en typt dat plus guitar/piano tutorial/lesson in in het zoekbalkje. En voila! Een heleboel filmpjes waarin mensen stap voor stap uitleggen hoe je het liedje moet spelen! Geduld is vaak wel handig, want voor je een heel liedje onder de knie hebt…

Hier is een piano les van hoe je het liedje ´we are young´van fun kan spelen. Volgens mij is hij niet te moeilijk en heel duidelijk.

Hier is een gitaar les van het liedje ´call me maybe´van Carly Rae Jepsen. Het is nog best wel lastig voor iemand die nog nooit gitaar heeft gespeeld, dus dat wordt oefenen geblazen!

De volgende manier is jezelf eventjes aan de studie te zetten en akkoorden te leren. Als je dan de akkoorden kent, kan je echt elk liedje dat bestaat makkelijk begeleiden. Eventjes flink oefenen maar dan heb je ook wat!

Dit is een akkoorden schema van de gitaar. Je moet het op een bepaalde manier lezen dus dat zal ik je even uitleggen. Het is zeg maar de hals van de gitaar als je hem recht op houdt. De bovenste lijn is ook de bovenste lijn (brug) op de gitaar. De horziontale streepjes zijn ook de streepjes die je op de gitaar ziet staan (frets) en de verticale lijnen zijn de snaren. Je moet je vingers op de plaatsen van de stipjes houden. De cijfertjes die er boven staan voor welke vingers je moet gebruiken. 1=wijsvinger 2= middelvinger 3= ringvinger 4=pink en als er een kruisje staat moet je die snaar niet aanslaan. Als je nu op googel het liedje intypt wat je wilt leren plus guitar chords, vind je de tekst van het liedje met letters erboven. Die letters staan voor de akkoorden die hier boven staan. Het kan zijn dat je sommige akkoorden nog niet kent, maar even googelen en je weet die ook!

Een gemakkelijk piano akkoordenoverzicht heb ik helaas niet kunnen vinden. Dus hou het als je graag piano wilt leren spelen maar even op youtube, of ga zelf op onderzoek uit.

Je kan voor de piano ook even kijken op http://www.onlinepianist.com. Op deze website heb je een oneindige hoeveelheid liedjes die je kan kiezen. Je ziet een piano waarop de toetsen die je moet spelen gekleurd worden, echt een aanrader!

En voor de minder muzikalen onder ons: de blokfluit is ook een mooi instrument hoor!

Liefs, Maartje

Advertenties

Een gedachte over “Topmuzikant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: