Make your dreams come true

Dromen… We hebben ze allemaal… Maar ja, bij hoeveel van ons zullen die mooie dromen ook echt werkelijkheid worden? Waarschijnlijk niet al te veel… Tijd om daar iets aan te doen dus!

Dan komt natuurlijk de grote vraag: Hoe? Tja, dat is nog een hele lastige… Want dit verschilt natuurlijk per persoon, en per droom. Toch heb ik hier even een stappenplan voor je gemaakt. En wie weet… Misschien als je de stappen opvolgt, worden jou dromen weleens meer dan dromen!

Stap 1: Bedenk wat je wilt

Om je droom werkelijkheid te laten worden is het belangrijkste dat je het gaat omzetten in iets concreters dan alleen een droom. Bedenk dus goed wat je graag wilt, en schrijf het op. Wees niet streng voor jezelf! Denk niet: ´Nee laat maar, dat lukt me toch nooit..´of ´Waarschijnlijk verklaren mijn vriendinnen me voor gek, ik kan het maar beter niet doen…´ Schrijf gewoon precies op wat al zo lang door je hoofd heen spookt.

Stap 2: Benodigdheden

Om je droom waar te maken moet je natuurlijk wel wat doen. Ga daarom op onderzoek uit: probeer uit te vinden wat je allemaal moet doen om je wens in vervulling te laten komen. Wil je bijvoorbeeld een wereldreis maken? Dan is het belangrijk dat je genoeg geld hebt, dat je weet waar je heen gaat enz. enz. Wil je actrice worden? Dan kan je het beste je inschrijven bij een theatercursus, en je opgeven bij castingbureaus. Zet goed voor jezelf op een rijtje wat er allemaal gedaan moet worden.

Stap 3: Ga er voor!

Dit klinkt zo simpel, maar is nog wel het allermoeilijkste van alles. Ga er voor! Laat je niet in de weg staan. Luister niet naar mensen die je vertellen dat je het niet kan. Als jij het graag wilt, en als jij erin geloofd is er een grote kans dat je het nog gaat halen ook. Maar dan zul je er ook alles voor moeten geven. Helaas slaag je niet voor het vak dromen verwezenlijken zonder je huiswerk te maken of zonder motivatie.

Waarschijnlijk kennen jullie dit liedje uit de disneyfilm assepoester nog wel. En het gaat precies over wat ik je net heb verteld!

Liefs, Maartje

Advertenties

Een gedachte over “Make your dreams come true

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: