Do’s & Dont’s bij een drukke dag

Bij mij komt het vaak voor dat ik haast heb. Geen idee hoe het kan, maar het is gewoon zo. Vooral ’s ochtends is het goed raak. Je stelt uit bed gaan net zo lang uit, totdat je uiteindelijk nog maar 10 minuten hebt om je hele ochtend ritueel te doen. Verschrikkelijk natuurlijk, maar ik heb hier een paar handige tips die van pas komen wanneer jij een haastige of drukke dag hebt!

Tumblr_ly9hmbzrzb1qipu41o1_500_large

‘S OCHTENDS
Do’s

 • Pak de avond er voor alvast alles wat je mee moet nemen op deze dag (school), zodat je dat ’s ochtends niet meer hoeft te doen en je langer in je bedje kan blijven rusten.
 • Koop afbak croissantjes, zodat je die ook ’s ochtends heeeel snel nog een keer naar beneden kunt sprinten en die even in de oven kan doen. Wanneer je weer beneden komt drink je dus je koffie, pak je je al klaargezette spullen en eet je je croissantje op de fiets/trein/bus/auto/motor/lopend op weg naar waar je heen moet (school).
Tumblr_lvfuuxs6fc1qc144qo1_500_large
Dont’s
 • Er extreem mooi willen uitzien. Dat gaat nou eenmaal niet op een drukke haastige dag. Je kunt snel even wat mascara op doen en je eyeliner er bij pakken, maar that’s it. Ga niet moeilijk doen met je haar, maar doe je haar los, of maak het vast met een staart of een gezellig knotje.
 • Moeilijke kleding setjes bedenken. Hier heb je helemaal geen tijd voor. Trek wat makkelijks maar leuks uit je kast, zoals een blazertje, blouse of gewoon een oversized shirt.
`S MIDDAGS
Do´s
 • Honger? Een broodje met hagelslag of kaas kan ook lekker zijn! Uitgebreid een eitje bakken is niet nodig. Morgen heb je hier weer alle tijd voor!
 • Wil je toch wat lekkers maken/eten? Kaasstengels. Heel makkelijk te maken. Hierover volgt nog een blog bericht, dus als je dit wilt uitproberen, eventjes geduld!
 • Doen wat je moet doen. Zo blijf je niet de hele tijd er mee in je hoofd zitten, en krijg je een veel rustigere dag.

Dont’s

 • Urenlang achter de computer/laptop/tv zitten. Want je weet; de tijd gaat 20 keer zo snel als je achter de electronica zit! Wil je dan toch even je mail checken, of die ene leuke website? Ik zeg; hallo mobiel!
 • Uren bellen met je beste vriendin/gewone vriendin of vriendje. Dit kost alleen maar tijd, en zo kom je niet aan de dingen toe die je eigenlijk moet doen. Stuur ze vanavond als je in je bed ligt nog even een smsje, en niets aan de hand.

‘S AVONDS
Do’s

 • Nu kun je eindelijk rusten. Het is de bedoeling dat je alles wat je deze dag moest doen al gedaan hebt, zodat je nu tijd over hebt. ‘S avonds is de tijd om te rusten en te relaxen. Kijk een leuke film en pak er wat te snacken bij. Als beloning voor je harde werk deze dag:)
 • Al je make-up er al af halen. Zo voel je je de volgende dag frisser, en heb je een lekkere ‘hoi ik ben deze avond een lekker dagje voor mezelf aan het nemen‘ look.
 • Trek je joggingsbroek aan, die ene lekkere grote slobbertrui aan, en trek die hele warme dikke sokken over je voeten. Niemand ziet je nu toch, en ik durf te wedden dat dit lekkerder zit dan je overdagse outfit!
Tumblr_lfbvugpvom1qg20l0o1_400_large
Dont’s
 • Vroeg naar bed gaan. Na deze hele druke dag heb je de nodige ontspanning nodig. Als je nu vroeg naar bed gaat, ga je met een drukke gedachte naar bed, val je in slaap, en sta je weer met een drukke gedachte op. Dit moeten we niet hebben, dus kijk gerust de film af die je aan het kijken bent. (ps: deze doe ik zelf vaker dan gebruikelijk. Niet goed natuulijk, maar als je het heel af en toe doet, maakt een keertje later naar bed gaan niets uit hoor. Soms kan je het gewoon niet over je hart verkrijgen om de tv uit te drukken en die knappe acteur in die leuke films goodbye te zeggen. Dit is een gevalletje ‘opblijven tot de film is afgelopen’.

Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben gehad!
Liefs,
Jade


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: