To young and to thin, is no longer in

Dat modellen graat mager zijn  weten we allemaal wel. En dat he helemaal niet gezond is om er zo graat mager uit te zien weten de meeste van ons ook wel. En tóch zijn er elk jaar weer heel veel meisjes die door dit schoonheidsvoorbeeld anorexia krijgen, of een minderwaardigheidscomplex.

Maar de laatste tijd zien we een verandering in de mode wereld, meer mode mensen beginnen in te zien dat het schoonheidsideaal wat ze afgeven niet goed is. Bij sommige modellenbureaus mag je BMI niet onder een bepaalde hoeveelheid zijn, anders wordt je ontslagen. Zielig voor die modellen, maar daar help je wel veel en veel meer andere meisjes mee.

Nu komt Vogue met een nieuw statement. Het is niet langer meer hoe dunner hoe beter, maar hoe gezonder hoe beter. (zoals ze zelf zeggen: to young and to thin, is no longer in) De vogue’s uit negentien verschillende landen gaan samenwerken om een gezonder beeld af te geven. Modellen met een eetstoornis, of jonger dan 16 jaar worden niet meer aangenomen. Verder gaan ze ontwerpers confronteren met het feit dat de kledingstukken die ze maken alleen maar in kleine maatjes zijn. Aangezien Vogue aan de top van de modewereld staat, zullen waarschijnlijk meer bladen en ontwerpers hun voorbeeld nemen.

Nou laten we hopen dat dit plan van Vogue helemaal gaat lukken.

Wil je zelf graag model worden? Dan kun je je als je tussen de 14 en de 22 jaar bent, tussen de 1.72 en 1.82 lang en kledingmaat 36 (zo zie je al, geen maatje 32 of 34 meer, al is maatje 36 nou ook niet echt mega haha) opgeven bij MAX Models.

Liefs, Maartje

Advertenties

2 gedachten over “To young and to thin, is no longer in

  1. Ik hoop ook dat het plan van Vogue gaat lukken, maar designers zoals Marc Jacobs houden zich er bijvoorbeeld al niet aan (en betalen hun modellen niet eens altijd) en dat is een heel slecht voorbeeld die anderen mee zou kunnen trekken. Het is immers makkelijker voor designers om hun kleding te presenteren op meisjes met maat 32-34, ik zeg niet dat ik het mooier vind, maar de kleding komt dan wel het beste uit. Het gaat ze om een wandelende kleerhanger, niet om het meisje zelf, en dat is waarom het zo moeilijk is!

    http://manonheine.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: