IJstijd

Het zonnetje lacht de lucht is blauw… Teletubbies kom maar gauw! Haha, maar je moet toegeven als dit geen hemels weer is. Nu al een paar dagen lang dik boven de twintig graden, wat wil je nog meer? Maar wij Hollanders hebben altijd wat te klagen over het weer. Het regent, het is benauwd, het is koud… Als het koud is willen we het warmer, en als het warm is willen we het koud. Nou ik moet toegeven, soms wordt de hitte me toch wel een beetje te veel. En wat ik dan wil? Juist ja, verkoeling.

En gemakkelijke manier om het snel wat koeler te krijgen is natuurlijk in de schaduw gaan zitten, of je kan je voeten in een koud voetenbadje doen. Maar een leuke en lekkere  manier is… IJS!!!

Een gemakkelijke manier om zelf ijs te maken is onze goede oude vriend danoontje. Je weet wel, die kleine bakjes fruit yoghurt die je at toen je klein was. Je prikt er een stokje in, even een paar uur in de vriezer en klaar is je ijs! En ik moet stiekem toegeven dat ik dit kinderijs nog steeds heel erg lekker vind.

Verder kan je natuurlijk ook helemaal zelf waterijs maken. Koop bij de hema/acion/blokker ijsvormpjes. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is gewoon wat water en limonade in de vormpjes doen, en hup in de vriezer!

Nou en nu komen we bij het echte werk. Écht lekker ijs zelf maken. Dit recept heb ik zelf ook al een keer gemaakt en ik vond hem erg geslaagd.

Stroopwafelijs

Ingrediënten:

– 250 ml slagroom

– 100 g kristalsuiker

–  stroopwafels

– kaneel

Bereiding:

In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Een paar stroopwafels in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.

Tip:

Als je het ijs gaat eten, kan je er nog wat stukjes stroopwafel over heen strooien en nog wat extra kaneel erover doen. Eetsmakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: