Recept: arretjescake

Als klein kind nam mijn oma mij altijd al mee naar een restaurantje waar we dan samen warme chocolade melk en arretjescake aten. Ik weet niet of je het kent, maar het is een soort zachte chocoladecake met stukjes koek, maar dan 1000 keer lekkerder. Ik heb er een heerlijk recept voor en het is zeker weten de moeite waard om het is te proberen!

Wat heb je nodig?

  • 360 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 400 gram biscuit
  • 100 gram cacao

 

Bereiding:

1.Verkruimel al het biscuit in kleine brokjes. Dit kun je doen door de biscuitjes in iets van een theedoek te doen en er dan ergens mee hard op te slaan.
2. Doe de suiker en het cacao er bij.

3. Doe de boter in een pannetje en laat hem smelten. Ondertussen klop je in een apart kommetje de eieren schuimig en voeg je ze bij de rest. Als de boter helemaal gesmolten is roer je die samen met het cacao/suiker/koekjes/eier mengsel door elkaar.

4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het mengsel in de vorm. 

6. Zet de cake nu zo’n 3 uur in de vriezer. Als je hem eruit haalt hoort hij behoorlijk hard te zijn. Door het bakpapier kan je hem er gemakkelijk uittillen, en tadaa! Daar is je arretjescake!

Eetsmakelijk!

Liefs, Maartje

Advertisements

Een gedachte over “Recept: arretjescake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: