High tea voor twee

Pas geleden had ik het prachtplan om een high tea te maken na een potje logeren met Maartje. Maar hadden wij zin om een hele high tea voor honder personen in elkaar te knutselen? Nee. We hebben overal 2 stuks van gemaakt, en die hapjes lekker opgepeuzeld!

foto

Je zult misschien denken, hè, ik heb zo trek in een high tea maar helemaal geen tijd, nu kan ik het niet maken. Dit heb je dan even verkeerd gedacht, want wij hebben het tegendeel bewezen. Een mini high tea gemaak, en het was heerlijk.
We hadden 4 etenswaren en 2 drankjes, best prima al zeg ik het zelf.

1. Sandwich
Een sandwich is een klassieker voor een high tea, dus die was natuurlijk van de partij. Gewoon van 2 broodjes de korsten af snijden, kaas, tomaten, salade, mayo en zelf te kiezen ingredienten er op doen en klaar is je sandwich. Nog wel even door midden snijden zodat ieder een punt heeft.

2. Zandkoekjes
Het basisrecept voor zandkoekjes opzoeken, en dan alle ingredienten door 5 delen. Zo krijgt ieder 1 koekje per persoon. Als je er meer wilt kan je het recept bijvoorbeeld door 3 of 2 delen.

3. Scones
Deze waren bij ons een beetje mislukt omdat we ze niet in cupcakevormpjes hadden gedaan, en er veel te veel bakpoeder in hadden gedaan (NOOIT DOEN). Weer: basisrecept opzoeken voor scones en maken met die handel! Ook dit is voor 1 per persoon. Scones hoor je te eten met jam en slagroom.

Tumblr_lrkzudul1o1qj8sn4o1_500_large

4. Cupcakes
Ook een standaardje maar heerlijk! Deze hebben wij gewoon uit een kant en klaarmixpak gemaakt, maar het kan natuurlijk ook gewoon met de hand.

5. Thee
Natuurlijk, want hier is de naam van afgeleid! Een heel klein beetje citroensap op de bodem van je kopje spuiten, en een zakje rooibosthee er bij doen. Mjam.

6. Smoothie
Deze hoort er niet persé bij, maar is natuurlijk wel heel erg lekker. Ik had voor mezelf een groene spinaziesmoothie (recept volgt) gemaakt, en maartje had voor zichzelf een appel manderijn smoothie gemaakt. Allebei erg lekker.

We hebben er erg van genoten en vonden het ook erg leuk om te maken! Maken jullie wel is een high tea?

Liefs,
Jade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: